Zou je graag je muur, raam of toilet van extra decoratie willen voorzien? En wil je hier niet te veel geld aan uitgeven? Het bestellen van muurstickers is een goedkope manier om je huis mooier te laten maken. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kopen van muurstickers en hoe je deze stickers plakt.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een muursticker?

Net zoals bij het kopen van andere producten is het aan te raden om te kijken of de winkel of webshop bepaalde keurmerken heeft. Zo heb je bijvoorbeeld de ‘webshop keurmerk’. Dit is een keurmerk dat opgericht is door de Consumentenbond. Webshops worden met dit keurmerk namelijk onderzocht op de betrouwbaarheid. Bij een geschil over de bestelling wordt de webshopeigenaar gedwongen dit geschil op te lossen.

Verder speelt de prijs ook een belangrijke rol. Kijk online op onafhankelijke platforms als Trustpilot en Google Reviews of het een goede webshop is. Bij minder dan vier sterren is het niet aan te raden!

Tot slot moet er op de webshop een goede instructie staan hoe de muursticker moet worden aangebracht. Door dit duidelijk te communiceren weet je als het goed is snel hoe het moet.  Zo denkt de webshopeigenaar verder dan enkel verkopen!

Hoe breng je een muursticker aan?

Voordat je een muursticker aanbrengt moet je eerst wel goed kijken of de muursticker goed past. Hou de sticker tegen de wand aan en meet of de sticker past. Is dit het geval? Maak dan de ondergrond goed schoon. Verwijder alle stof en ga met een schone doek langs de wand. Vervolgens breng je de muursticker aan via het klevende gedeelte. Wrijf hierna de muursticker vlak met bijvoorbeeld een pinpasje of een strijkplaatje. Druk vervolgens de sticker voorzichtig aan. Zie je kleine belletjes? Prik deze dan door met bijvoorbeeld een naald of een ander scherp voorwerp.

Verdiep je vooraf even goed waar je op moet letten bij het kopen van een muursticker. Zo weet je bijna zeker dat je een goede aankoop hebt!